Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre träffpunkter för pensionärer

Sista veckan i september etableras en gemensam lunchmötesplats för pensionärer. Det har det inte funnits i Lindesberg sedan restaurangen på Linden slog igen.

Annons
Först ut. Wok house och Yin He inleder måndagen 26 september med att erbjuda en mötesplats och mat för kommunens äldre som vill träffas och äta lunch tillsammans.

Mötesplatsen blir i och för sig varierande eftersom tre av kommunens restauran-ger står för varsin veckodag.

Social gemenskap

– Kommunala pensionärsrådet har haft ett önskemål om att vi ska försöka hitta matställen som våra pen-sionärer gemensamt kan gå och äta på för att få social gemenskap. Vi har haft en träff med krögarna och tre har nappat på idén hittills, säger Irja Gustavsson (S), socialnämndens ordförande.

Det är Bistro Bellman, Lindegårdens värdshus och Wok house.

Wok house inleder måndagen den 26 september, Lindegården följer torsdagar och Bistro Bellman erbjuder en lunchmötesplats på fredagar.

För att inte konkurrera om plats med andra lunchgäster som har arbetstid att passa är tiden för pensionärsluncherna från kloc-kan 13.

Ofta i Linde

Claes Lidnér i Frövi PRO är en av förespråkarna.

– Våra medlemmar är av olika anledningar ofta i Lindesberg och vi vill gärna hjälpa till att få en sådan här mötesplats i Lindesberg, säger han.

I Frövi finns Tallen, i Fellingsbro Ekgården och i Storå Grönboda där även andra än de boende kan träffas för att äta och umgås. Lindesberg har saknat en sådan mötesplats de senaste åren.

Klockan 13 är inte för sent på dagen enligt Claes Lidnér.

– Den sociala biten är viktigare än klockslaget, säger han.

Många  i dag

Johnny Johansson på Lindegården konstaterar att de redan idag har många pensionärer som träffas där på lunch.

Wok house har bland annat ett Noragäng som dyker upp då och då.

– Jag hoppas det här blir bra för pensionärerna och bra för oss. Vi kommer att ordna så att pensionärsgästerna får sidorummet, så får de vara i lugn och ro, säger Yin He på Wok house.

Socialförvaltningen har varit med om att ta initiativet, men gäster och krögare gör upp notan sinsemellan.

– Det här är förhoppningsvis ett sätt att öka kvaliteten utan att det behöver kosta kommunen några pengar, säger Irja Gustavsson.

Mer läsning

Annons