Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje året med julvandring i Ullersätter

I Ullersätter har man skapat en uppskattad tradition. En julvandring där barnen, och en hel del vuxna, går enslinga och möter figurer som har med julen att göra.

Annons
Känn på filiflaxmyntet så får du förmågan att se självaste jultomten, säger brevbäraren.

För tredje året i rad satt Cajsa Carlsson i Ullergården och prickade av och tog betalt av de föranmälda familjerna. Promenaden gjordes tre gånger under lördagen med sammanlagt cirka 65 barn.

In till salenkommer en brevbärare som ser till att jultomten får allas önskelistor. Hon hade med sig ett filiflaxmynt som alla fick känna på - för att kunna se tomten.

Vid den första stationen mötte barnen några tomtenissar, tomtemor och för ett ögonblick självaste jultomten. Men också en häxa som inte fattat hur det går till att fira jul.

Den dramatiserade promenaden gick sedan ut på att barnen fick hjälpa till att förklara för häxan, som var lite läskig för de minsta, hur det egentligen funkar med lussekatter, pepparkaksgubbar, lucia och julklappar. Den stackars häxan trodde ju att det handlar om att klappa hjul.

–Inspirationen till det här kommer från Trollstigen i Löa. Jag har tillsammans med barnbarnen spånat fram hur vi skulle kunna göra en julupplevelse här i Ullersätter, berättar Cajsa Carlsson.

Vid den första stationen på julvandringen mötte barnen tomtenissar.
Tillsammans med häxan traskade barn och vuxna ut i skogen.

Mer läsning

Annons