Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trettonde himmelsfärden

Kristi himmelsfärds dag är också dagen för vernissage i den tidigare ladugården på Läbbesta gård i Fellingsbro.

Annons
Nyinflyttad. Roland Mähl är ny i föreningen Konst, färg, form och var med för första gången på utställningen på Läbbesta gård.

- I år är det trettonde gången. Vi håller på så länge vi orkar, säger Anne-Marie Källbom Löthgren.

Fram till och med söndag finns det möjlighet att på eftermiddagarna besöka föreningen Konst färg och forms årliga utställning.

Även om konstverken är nya från i fjol så är de flesta av tiotalet medverkande de- samma som tidigare.

Vid en pelare lyste dock ett ljus och där fanns en bild av slöjdaren och knivmakaren Rune Jansson från Frövi, som avlidit sedan förra årets utställning.

Bott här kort tid

Nytillskottet, både som föreningsmedlem och vad gäller teknik, stod Roland Mähl för. Han visade målning med airbrush förutom färdigställda verk.

- Jag flyttade ut hit från Lindesberg för bara ett par månader sedan, säger han.

Konstföreningen står tillsammans med Fellingsbro hembygds- och fornminnesförening för att det förutom konst, loppis och bokbord samt kalvostföräljning är aktivitet i Källarstugan i Toije. Där visas gamla tiders hantverk. Den korta vägen mellan platserna binds samman av en rolig tipspromenad.

Med från start. ¿ Vatten ger liv åt landskapet. Det är visst vatten på alla mina bilder utom en i år, säger Karin Bagge. ¿Hon har varit med sedan första utställningen.

Mer läsning

Annons