Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trögt med försäljning av biljetter till gala

På fredag är det dags för den stora galan i Lindesberg arena, med Linda Bengtzing och Markoolio som dragplåster. Men biljettförsäljningen har gått lite trögt.

Annons
Lokalt inslag. Esteteleverna i trean övar inför fredagens gala. Maria Asserholt, längst till vänster, ser fram emot att få sjunga inför stor publik och hon tycker att blandningen av lokala och välkända artister är häftig. Förutom Maria är det Anette Jansson, Melissa Andersson, Robin Falk och Joel Halin som syns på bilden.

För att fira att det är ett år sedan Lindesberg arena invigdes så arrangeras en återinvigning nu på fredag. Invigningen i fjol var en folkfest med en i stort sett fullsatt arena, och förhoppningen var att det skulle bli något liknande den här gången. Men försäljningen har gått trögt. Knappt 2 000 biljetter finns tillgängliga och i början av förra veckan var bara 600 av dem sålda.

– Nu har det tagit lite mer fart och vi börjar närma oss 1 000, berättar Per Fritzell som håller i arrangemanget.

– Men vi måste upp i 1 500 för att det ska gå runt.

Förlustgaranti

Tanken är att ett nytt evenemangsbolag ska startas för att sköta sådana här arrangemang, men eftersom det ännu inte är bildat är det Per Fritzells bolag som står bakom återinvigningen. Men kommunen har utlovat en förlustgaranti.

Per Fritzell är lite förvånad över att intresset inte har varit större.

– Jag trodde nog att det skulle vara lite lättare, men det lär bli fler som köper biljett den sista veckan.

Precis som under invigningen bjuds det på en blandning av lokala förmågor och välkända artister.

I den första akten blir det inslag av Lindesberg storband, manskören Harmoni, rockbandet Avocation, elever från Lindeskolans estetprogram, sångarna Martin Almgren och Christoffer Sjögren samt idrottare och dansare från trakten.

Artisten Peter Kjellström, från Örebro, är en annan av de medverkande.

Ny skiva

Per Fritzell, som är känd från komikergruppen Galenskaparna och numera bor i Lindesberg, kommer själv att vara med i föreställningen. Bland annat som konferencier, men han kommer även att bjuda på en låt från den nya skivan som han släpper i november. Det är den första plattan han gör helt själv, med egenkomponerad text och musik.

I den andra akten är det Linda Bengtzing och Marko ”Markoolio” Lehtosalo som står för underhållningen.

Mer läsning

Annons