Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollebo bygger ut inför framtiden

Tillbyggnaden växte fram rekordsnabbt, och efter sommaren hade barnen på förskolan Trollebo i Löa nästan dubbelt så mycket utrymme. Det var öppet hus i de nya lokalerna i samband med att Löa friskola firade 20-årsjubileum.

Annons
Trivs på Trollebo. – Jättefint, tycker Julia Ringvall, 5 år, och Nelly Elisson, 4, om den nya tillbyggnaden. Lokalerna ägs av fastighetsbolaget Löbo och tillbyggnationen har gjorts av entreprenörer från trakten.

– Diskussionen om att bygga till förskolan kom upp före jul, berättar förskolechefen och rektorn på Löa skola Richard Linder som visar runt i de nya lokalerna.

I januari var ritningarna klara, i april beslutades om att bygga och strax därefter påbörjades markarbetena.

När skolan slutade för sommaren den 10 juni flyttades förskolebarnen tillfälligt dit medan tillbyggnaden kom på plats.

Tidigare fanns det två avdelningar på Trollebo men före jul drog man i gång en tredje för att möta söktrycket. Den fick till att börja med tillbringa förmiddagarna till i fritis lokaler i förskolans sutterängvåning för att sedan flytta upp på eftermiddagarna.

Nu har avdelningen i stället fått egna lokaler.

Skönt, tycker förskolläraren Susanne Holm.

– Nu har barnen en egen hemvist för sina saker och alster där de kan känna sig hemma, säger hon.

Den nya tillbyggnaden är på ungefär 175 kvadratmeter och i samband med utbyggnaden har även de gamla lokalerna fräschats upp.

– Det är skillnad mot tidigare när det var trångt och vi var tvungna att dela på en liten yta.

Det blir ett annat lugn nu, säger Susanne Holm.

I lite mer än två veckor har förskolan varit på plats i de nya lokalerna och än finns det en del småsaker att färdigställa. Justeringar på ventilationen och det nya mottagningsköket som ska stå klart i slutet av september.

– Det är fantastiskt att de kunnat bygga det här på så kort tid, säger Richard Linder.

I dag går ett fyrtiotal barn på förskolan Trollebo.

– Vi har föräldrar och barn som vill komma till oss så vi är optimistiska inför framtiden. Samtidigt vill vi inte att barngrupperna ska bli för stora. Det är vår idé, vi tror det lönar sig i längden, säger Richard Linder.

I år är det 20 år sedan Löa friskola drog i gång verksamheten höstterminen 1993, och om några månader jubilerar även Trollebo.

Det uppmärksammades med öppet hus i lördags med mingel, tårta och bandklippning.

Mer läsning

Annons