Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff träning på judoläger

Fjortonåriga Mathilda Eriksson, från Frövi, har siktet inställt på judogymnasiet om ett par år. Som ett led i satsningen deltar hon i Lindesberg judo camp, ett fem dagar långt träningsläger som avslutas i Lindesberg arena i eftermiddag.

Annons
Tungt. Mathilda Eriksson tyckte att träningspasset med medicinboll var tufft. Vissa av övningarna var riktigt jobbiga.  BILD: ULRIKA STOETZER

– Det här är ett jättebra läger, säger Mathilda, som hållit på med judo fem-sex år. Här finns alla åldrar representerade och det finns därför alltid någon att köra med.

Deltagarna har precis avslutat ett tungt träningspass med medicinboll. Får Mathilda välja föredrar hon vanlig judoträning.

– Vi har kört fyra pass per dag, säger 14-åringen. När jag kommer hem blir det mest att sova. Träningslägret har jag nytta av när Frövi judoklubb kör igång träningen i början av hösten.

Lina Marténe, som går på judogymnasiet och tävlar för Frövi judoklubb, tycker lägret kommer bra i tid. Genom minst tre pass per dag kommer hon bra förberedd när klubbträningen startar om några veckor.

– Passet med medicinboll var jobbigt, säger Lina. Men det ger bra bålstyrka. Jag känner hur det tar på kroppen.

Lindesberg judo camp arrangeras av judogymnasiet i samarbete med Frövi judoklubb. Jämfört med fjolårets premiärläger var årets längre.

– För att få lite variation har vi lagt in ett nytt moment varje dag, säger Carin Fritzell Hamnlund, tränare. I dag blir det paddling på Lindesjön.

- Lägret är ett sätt att marknadsföra judogymnasiet, säger Peter Andersson, också tränare. Det är också ett sätt att få judoeleverna i form under sommaren.

Årets läger samlade 58 deltagare från Lund i söder till Borlänge i norr. En del av deltagarna ska börja första året på judogymnasiet i augusti.

Roligt. Klubbkompisarna Tilda Avesson, sittande och Lina Matérne körde medicinbollsövningarna tillsammans.  BILD: ULRIKA STOETZER
Bröder. Lucas Gissberg körde medicinbollspasset tillsammans med lillebror Adrian, med ryggen mot kameran.  BILD: ULRIKA STOETZER

Mer läsning

Annons