Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tursam begärdes i konkurs

Ett mediaföretag i Stockholm begärde Tursam i konkurs för fakturor som inte hade betalats. Den 23 september, tre dagar innan den utsatta förhandlingen, återkallade dock företaget sin konkursansökan.

Annons
Tursam begärdes i konkurs. – Det strulade men vi har ordnat upp det här nu, berättar Håkan Ceder.

Det handlar om fem helsidesannonser i tidningsmagasin som distribueras till hushållen i Stockholm som Tursam hade beställt.

– Fakturorna är betalda nu. Det strulade i bokningsbekräftelser och i fakturering från tidningsföretaget. När vi och dem förstod vad som var fel löste vi alltsammans på 24 timmar och de har fått betalt för annonserna som vi har köpt, berättar Håkan Ceder från Tursam/Turistbyråerna i Bergslagen.

Det är ett rörigt ärende, enligt Ceder, med fem olika helsidesannonser för vardera 8000 kronor styck. Tre annonser skulle betalas av Tursam och de andra två skulle turistbyrån i Nora betala.

– Bland annat blev det fel med bokningsbekräftelser och fakturan som skulle till Nora turistbyrå fick vi inte skickad till oss överhuvudtaget.

Ceder talar om miss i

kommunikationen mellan Tursam och tidningsföretaget och fel i bokföringen av annonserna. Att Tursam har ekonomiska problem förnekas av Ceder. Tursam arbetar för turism i Bergslagen med en finansiering från kommunerna i norra länsdelen på 340 000 kronor per år.

Mer läsning

Annons