Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två anmälningar mot grundskola

En mellanstadieskola i Lindesbergs kommun har anmälts till både Statens skolinspektion och till Arbetsmiljöverket. Orsaken är bråk mellan elever i en klass.

Annons

I huvudsak rör det sig om några elever som i huvudsak riktar aggressivitet och kränkande behandling mot ett par andra elever. Ibland är det andra tillfälliga elevparter inblandade på endera sidan. Händelserna inträffar både under raster och lektioner.

Pågått flera år

Arbetsmiljöverket gjorde inspektion på skolan den första april och avser att komma tillbaka i maj. Då ska kommunen redovisa en handlingsplan och vidtagna åtgärder. Skolinspektionen har begärt att kommunen yttrar sig om ett tiotal punkter utifrån anmälan.

Svårigheterna i klassen har existerat i flera år och skolan har vidtagit en del åtgärder under tiden.

Inte gjorts tillräckligt

Anmälarna, som i det ena fallet är föräldrar och i det andra skyddsombud, konstaterar att det som gjorts hittills inte är tillräckligt för att nå ett varaktigt gott umgängesklimat mellan eleverna.

Kritiken riktar sig mot arbetsledningen på den aktuella skolan och mot barn- och utbildningsförvaltningens agerande.

Förra året anmäldes en annan mellanstadieskola i kommunen. Även där handlade det om en enskild klass, men där var det bekymmer med disciplin och bemötande mellan samtliga individer, även i förhållandet mellan elever och skolpersonal.

Mer läsning

Annons