Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två blev fyra – i samma lokal

Hårförlängning, tatuering, hudvård och nagelfix. Av fyra företagare blev det Studio Rebel – och nej, det handlar inte om Stockholm utan nu snackar vi Frövi.

Annons
Studio Rebel. Veronica Israelsson, Roland Mähl, Linda Solvold och Tina Larsson.

Egentligen började alltihop med en enda stor slump. På Centralvägen satt Veronica Israelsson och Linda Solvold i var sin lokal, och funderade på att flytta ihop sina verksamheter. Men vore det inte samtidigt kul att kunna erbjuda kunderna mer än hud- och nagelvård? Den där tanken växte och tog form.

– Det skulle vara coolt med en tatuerare också, tyckte vi. För att locka hit männen och de lite yngre. Så vi la ut en annons på blocket.se.

Hemma i Lindesberg satt Roland Mähl på sin kammare och läste med intresse den där annonsen.

– Jag hade burit runt på en plan att starta egen tatueringssalong, och jag gillade direkt idén att blanda flera företag under samma tak – precis som i storstäderna.

Sagt och gjort. I augusti träffades trion för första gången, och i början av oktober slog Studio Rebel upp sina portar. Under vägen hade även en fjärde företagare hakat på tåget i form av Tina Larsson. Hennes bidrag till helheten handlar om hår, men inte i form av klippningar eller färgningar.

– Nä, frisörer finns det redan här i Frövi, men ingen som kan erbjuda hårförlängningar. Jag och Veronica kände varann sedan tidigare, jag hade tänkt tanken – och nu kändes tillfället rätt.

Men Frövi? Räcker verkligen invånarna till som underlag? Jo då, de fyra har goda förhoppningar:

– Alla företagare i Frövi kämpar, men vi hoppas kunna locka hit kunder även utifrån. Att hyra lokal i Frövi är billigare än i Örebro, och därför kan vi vara billigare än i stan. Tåget till Frövi går på en kvart, och tar man bilen hit finns gratis parkering precis här utanför oss.

Så här i början finns inga pengar till annonsering, i stället hoppas kvartetten på de sociala medierna där de skapat sig en egen profil på facebook.

– Vi har en egen hemsida också, och det verkar ha gått hyfsat att nå ut. På premiären den första oktober kom ett 50-tal personer förbi. Släkt och vänner förstås, men även kunder och nyfikna.

Särskilt glada är de över spridningen bland besökarna.

– Ja, det var så kul att se att det dök upp ungefär lika många killar som tjejer – i alla åldrar dessutom.

De tror stenhårt på sitt koncept – att dela på utgifter och en hel del jobb. Som att renovera och ställa i ordning den gemensamma lokalen till exempel.

– Att vara ensamföretagare kan vara svårt, men nu drar vi nytta av varandras kunskaper och erfarenheter – har varandra som bollplank. Det känns jättebra.

Nyfixat. Med gemensamma krafter har lokalen ställts i ordning. Var och en har sitt eget rum eller egen hörna.

Mer läsning

Annons