Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvångsförvaltning hotar fastigheter i Frövi

Elen är avstängd i de allmänna utrymmena, så tvättstugan fungerar inte. Det finns heller inget varmvatten i husen. Nu har Hyresgästföreningen begärt tvångsförvaltning av ett 30-tal lägenheter på Lövstagatan i Frövi.

Annons
Förfall. Fredrick Eriksson tycker att förfallet av fastigheterna på Lövstagatan börjar bli alltför påtagligt. Nu är dessutom elen avstängd i de allmänna utrymmena på grund av obetalda räkningar.

På torsdagsförmiddagen stängde Linde Energi av elen på grund av obetalda räkningar. Senare på dagen lämnade Hyresgästföreningen in en ansökan till hyresnämnden i Linköping om tvångsförvaltning av fastigheterna på Lövstagatan som ägs av företaget Lindesberg Fastigheter AB. I de tre husen finns ett 30-tal lägenheter.

Elen fungerar fortfarande i varje lägenhet, så hyresgästerna kan laga mat. Men det finns inget varmvatten och tvättstugan går inte att använda. Det är också helt mörkt i källaren.

– Jag fick ta med mig ficklampan när jag skulle slänga soporna, säger hyresgästen Fredrick Eriksson.

Besked i början på nästa vecka

Han är trött på hela situationen och menar att ingenting har fungerat sedan Lindesberg Fastigheter AB köpte de tre husen på Lövstagatan för tre-fyra år sedan. Pannan går inte som den ska, inget repareras, tvättstugan är under all kritik, gräsmattan och buskar runt huset klipps inte och det går inte att få tag i någon ansvarig.

– Som det ser ut här så drar man sig för att bjuda hem folk, säger Fredrick som välkomnar en tvångsförvaltning.

Tvångsförvaltning innebär att någon annan tillfälligt tar över som förvaltare till dess att skulderna har reglerats.

Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen, tror att det kommer att komma ett beslut från hyresnämnden i början av nästa vecka. Så nu får Fredrick och de andra hyresgästerna klara sig utan varmvatten under helgen.

– Ja, vi får väl åka hem till bekanta och låna dusch och tvättmaskin, konstaterar Fredrick.

Lindesberg Fastigheter AB är ett dotterbolag till Swenor vars lägenheter i Degerfors sattes i tvångsförvaltning i början på juni i år. Swenor försattes sedan i konkurs med skulder på 33 miljoner för bolaget i Degerfors.

NA har sökt bolagets VD Jon Olav Birkeland för en kommentar, men utan att lyckas.

Mer läsning

Annons