Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Raslöv prisad för engagemang

Hon har länge varit engagerad för demokrati och mänskliga rättigheter. Nu har Ulla Raslöv tilldelats förintelseöverlevaren Michael A Frieds stiftelses lärarpris för 2015. – Det känns helt galet, säger hon.

Annons
Prisad. Vid en middag i Stockholm fick Ulla Raslöv ta emot diplomet ur stiftelsens grundare Héid Frieds hand.Foto: Privat

”Hon levandegör historiska skeenden och kopplar dem till sammanhang som handlar om mänskliga rättigheter och konsekvenserna av om dessa monteras ned”, lyder motiveringen.

– Det känns jättekonstigt när man kommer från ett litet samhälle mitt i Sverige att man ändå gjort ett sådant avtryck. Det är kanske det största, säger Ulla Raslöv som arbetar på Fellingsbro folkhögskola och är engagerad i Fellingsbro föreläsningsförening.

– På folkhögskolan lägger vi vår egen läroplan så det har gett mig stort spelrum att lägga energi på de frågorna, säger hon.

Stiftelsen är uppkallad efter framlidne förintelseöverlevaren Michael A Fried.

I måndags var Ulla Raslöv inbjuden till middag och prisutdelning i Stockholm tillsammans med de andra pristagarna och delar av styrelsen, bland annat Héid Fried.

Då tilldelades hon ett diplom och en prissumma på 5000 kronor.

På programmet för föreläsningsföreningen i vår står bland annat en föreläsning om Tibet i den 10 mars och en med Penti Supponen fram i april.

– Vi har en föreläsningsserie som bygger på bokstaven F – som i frihet och förtryck.

Hédi Fried medverade i SVT:s Gomorron Sverige i torsdags

http://www.svt.se/gomorron-sverige/darfor-far-vi-aldrig-glomma-forintelsen

Mer läsning

Annons