Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undanröjda köksböter

Kommunen har gjort det som Arbetsmiljöverket begärt. Därför blir det inga böter för Lindeskolans kök.

Annons

Risk för belastningsskador och brister i arbetsmiljön har varit ett bekymmer i Lindeskolans kök under många år. I våras ställde Arbetsmiljöverket krav på både åtgärder och utredningar. Annars skulle kommunen få ett vite på 30 000 kronor.

– Det var tydligen det som behövdes för att få något att hända. Vi köper det här eftersom kommunen gjort vad vi bett om, säger arbetsmiljöinspektör Anita Lyxell.

Riskbedömning

Kravet var att kommunen kulle låta en utomstående ergonom utföra riskbedömningarna av arbetsmiljön, Utifrån resultatet skulle en kortsiktig och en långsiktig åtgärdsplan presenteras. Deadline var den första juni.

– Maskinellt är köket välutrustat, men det är för trångt, säger Lyxell. Därför föreslog kommunen att bygga till en temporär modul till köksverksamheten.

Bygga på plats

– Vi har valt att låta en entreprenör bygga på plats för att få fasadutseendet att passa in på befintliga byggnader och avvaktar att få bygglov, säger projektledare Arne Larsson på Libo.

Modulen ska vara klar innan höstterminen startar.

– Vi avslutar ärendet och kommunens huvudskyddsombud får bevaka utvecklingen, säger Anita Lyxell.

På lång sikt utreder kommunen, i samband med en rust av Stadsskogsskolan, om köket där kan avlasta produktionen i Lindeskolans kök.

Mer läsning

Annons