Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskattat mingel med bygden

Det brukar vara en populär tillställning när Fanthyttans bygdeförening varje år i december bjuder in till glöggmingel, så även i år då över 40 personer tog sig till Riddarströms loge för att dela på en kopp glögg.

Annons
Systrarna Maria, Agnes, Elin och Matilda Asserholt underhöll mingeldeltagarna genom att framföra några finstämda julsånger tillsammans. - Egentligen är vi sex systrar som brukar sjunga tillsammans, men nu var två borta, säger Elin Asserholt.

Till tonerna av Gläns över sjö och strand och Stilla natt, framförda av systrarna Asserholt, trissades julstämningen under söndagen upp för de som deltog i Fanthyttans bygdeförenings glöggmingel.

I vanliga fall brukar bygdeföreningens styrelse bjuda på luciatåg under glöggminglet som kommit att bli något av en tradition i bygden.

– I år har vi valt ett annat program med sång från systrarna Asserholt. Man måste förnya sig lite ibland, säger Ulla-Britt Norgren, styrelseledamot som därmed slapp undan årets show.

Förutom att föreningen

bjöd på glögg och lussebullar så var jultomten inbjuden till dagens festligheter.

Han passade på att dela ut julklappar till alla snälla barn som närvarade.

– Vi arrangerar också vinterfest och sommarfest, vi tycker att det är trevligt att umgås med varandra här i Fanthyttan, säger Ulla-Britt Norgren.

Och visst är det en familjär stämning i bygden där man umgås över generationerna och där bygdefesterna blivit riktiga hemvändardagar för tidigare grannar, kusiner och barn.

– Alla måste ta ansvar för bygden gemenskap, annars dör den ut, säger Ulla-Britt.

Mer läsning

Annons