Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uthyrt på Idengatan

De sexton hyreslägenheter som håller på att byggas vid Idengatan intill sjön Väringen har haft en strykande åtgång. Femton är reserverade medan Lindesbergsbostäder behåller en lägenhet inledningsvis för att kunna göra en del mätningar och utvärdera energiåtgärder.

Annons

– Den lägenheten kommer att bli uthyrd direkt när vi släpper den, säger Annelie Bergqvist, uthyrare vid det kommunala fastighetsbolaget.

Innan första spadtaget togs i höstas stod 60 personer i en intressekö. I dag står tio i kö fortfarande. När förhandlingarna med hyresgästföreningen är klara kommer hyreskonstrakten att undertecknas.

Otroligt intresse

– Intresset är egentligen otroligt, säger Annelie Bergqvist. Vi har nämligen inte marknadsfört de här lägenheterna överhuvdtaget. Men media och befolkningen i Frövi har bidragit till att projektet blivit känt.

Projektet består av fyra tvåvåningshus om vardera fyra lägenheter. Det första huset blir inflyttningsklart 1 september i år, det andra 1 november, det tredje 1 mars 2011 och det fjärde 1 april 2011.

– Tvåorna är på 66 kvadratmeter, treorna på 82 och fyrorna på 87, säger Annelie Bergqvist. Preliminärt blir månadshyran för en tvåa 6 660 kronor, treorna kostar 7 920 och fyrorna 8 520.

I hyran ingår hushållsel på 35 kilowatt per kvadratmeter och år. Övrig el- och vattenförbrukning får hyresgästen betala särskilt.

Lågenergihus

Husen blir så kallade lågenergihus och saknar värmeelement. Extravärme kan vid behov tillföras till den inkommande luften.

– Det sker genom en enkel knapptryckning, säger Annelie Bergqvist.

Mer läsning

Annons