Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utomstående ögon ska stärka ekonomi

Ekonomer finns det gott om, men få har bred erfarenhet från gymnasieskolor.
– Det har Tomas Holst. Han ska hjälpa oss och Lindeskolan några dagar under våren, säger Kaj Söder, barn- och utbilningsförvaltningens chef.

Annons

Holst hemvist är Alléskolan i Hallsberg.

– Att få in nya ögon som hjälper oss att titta på budget och uppföljningsarbete samt support till ledningen är värdefullt för att nå de ekonomiska målen, säger Söder.

Det är ett nollresultat i år, eller i alla fall nästa.

Lindesskolans historia har fler minusresultat än plus.

Vid torsdagens barn- och utbildningsnämnd var Idrottscollege och transportprogrammet också punkter på dagordningen knutna till Lindeskolan.

– Idrottscollege har växt och det kan bli fler elever. Där är bekymret brist på elevbostäder. Det nya elevhemmet räcker inte till. Som det ser ut nu kan det handla om behov för 15 elever eller fler i höst. Det är en stor investering att bygga nytt, säger nämndordförande Linda Svahn (S).

Det pågår ett arbete att se om det finns någon fastighet tillgänglig för ett utökat elevboende.

– Transportprogrammet på Lindeskolan är inte nedläggningshotat, men vi måste fortsätta arbetet med att få ned kostnaderna. På grund av kvalitetskrav har programmet inte haft för många elever. Hur vi ska behålla kvaliten, men eventuellt ta in fler elever måste vi jobba vidare med, säger Kaj Söder.

Mer läsning

Annons