Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvecklingstävling för mellersta infarten

Vem kan komma med det bästa etableringsförslaget för rastplatsområdet vid mellersta infarten till Lindesberg. Det är frågan som väcks av en inbjudan till bland annat landets största etableringskonsulter.

Annons

– Först och främst går det ut på att få någon att nappa och se möjligheterna att utveckla området, säger Mats Larsson, mark- och exploateringsingenjör på Lindesbergs kommun.

Kommunen kan inte med eget kapital finansiera en exploatering. Hoppet står till att exempelvis de konsulter som finns och är specialiserade på liknande projekt kan sy ihop en tilltalande lösning. Såväl till utformning som ekonomiskt.

Tilltalande mix

Med i bilden kan man gissa bör det finnas exempelvis någon snabbmatsaktör och drivmedelsföretag samt annan handel.

Enligt uppgift finns det också lokala intressenter av området.

Kommunalråd Anders Ceder och kommunchef Peter Bring har skrivit ett inbjudningsbrev för etableringsidén ”Möt Lindesberg” och specificerat aspekter som det läggs stor vikt vid. Bland annat ekonomiska redogörelser, logistiska aspeker och att gestaltningen samspelar med ortens profil.

Avgörs i juni

Förslagen ska presenteras för kommunen före sista april i vår och sista juni ska kommunen välja ut en lösning.

Kommunen har under flera år haft planer tillsammans med Trafikverket att modernisera och förbättra området. Det har sedan flera decennier gjorts olika försök med att locka exempelvis mackar och matställen till platsen.

– Viljan har inte saknats hos kommunen, men tidigare har olika aktörer inte funnit det tillräckligt intressant eller bärkraftigt, säger Mats Larsson.

Förra året jämnades tre villor med marken i anslutning till rastplatsen. De hade lösts in av kommunen i samband med planer på en biogasanläggning. Den tidplanen är reviderad på obestämd tid.

Mer läsning

Annons