Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägbygge oroar handlare

Handlarna i stan känner oro med anledning av ombyggnaden av Kristinavägen som kommer att pågå en bit in på nästa år. – Framför allt finns en oro för att det ska påverka decemberhandeln negativt, säger köpmännens ordförande Mattias Eriksson.

Annons
Ombyggnationen av Kristinavägen oroar handlarna efter gatan.

Det var i förra veckan som arbetet med att bygga om ytterligare två kvarter av Kristinavägen påbörjades. Det var senare än man först planerat för, men när kommunstyrelsen i slutet av september väl gav klartecken hände allt snabbt.

– Måndagen efter beslutet kallades vi som berörs in till ett informationsmöte och veckan efter började man gräva utanför butikerna, berättar Mattias Eriksson, ordförande för Svensk handel i Lindesberg.

Oro bland medlemmarna

Han har sedan dess mötts av kunder som undrar vad det är för ståhej som pågår. Men framför allt har han kunnat konstatera att det finns en oro bland medlemmarna att bygget ska inverka på handeln under decembermånaden.

– Många får in så mycket som 25 procent av sin årsomsättning under december, så det är en förståelig oro, säger Mattias Eriksson.

Han hörde därför av sig till Lindesbergs kommun för att få till ett möte och det är nu klart att handlarna, fastighetsägare, entreprenörer och kommunchef ska träffas på fredag morgon.

Vill samtala

Det Eriksson vill är att parterna tillsammans kan samtala om hur ombyggnadens konsekvenser skall hanteras på bästa sätt.

– Givetvis finns en plan att rätta sig efter och jag förstår att det kan haka upp sig, men att bygget ska inkräkta på julhandeln är inte bra, säger Mattias Eriksson.

Redan nu känner butikerna av att färre handlar med anledning av avspärrningarna.

– Lindesbergarna är vana att kunna parkera vid dörren, det är ett beteende som inte är så lätt att ändra. Jag är öppen för att det kanske är något som kan förändras på sikt, men frågan är hur mycket stryk handeln tål att ta innan det skett, säger Mattias Eriksson.

– Det kommer säkert bli riktigt fint när det är klart, men frågan är om det blir så praktiskt.

Mer läsning

Annons