Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägras stör trafik tillfälligt till bruk

I måndags fick vägen mellan länsväg 249 i Bertilsbro och Rockhammar stängas på grund av en kollapsad vägtrumma. Entreprenören NCC hoppades vara klara att öppna sträckan igen under tisdagskvällen. Under tiden har transporter till bruket i Rockhammar störts.

Annons
Stoppat flöde. – Vattnet steg snabbt på åkern upp mot Forsbyboda gård när vägtrumman gav sig, säger Mikael Gustafsson.

Lindesberg. Högre fordon, exempelvis flistransporter, har varit hänvisade att åka via Lindesberg och ut på Köpingsvägen för att nå Billerud Korsnäs anläggning i Rockhammar. Järnvägsviadukten i Spannarboda har hindrat för att åka mot Rockhammar österifrån.

Det var i höjd med Forsbyboda gård som en gammal vägtrumma i korrugerad plåt säckade. Relativt snabbt dämdes stora vattenmängder upp på åkrarna uppströms och underminerade vägbanken.

Under tisdagseftermiddagen planerade NCC att gräva ned en provisorisk trumma under vägen så att trafik kunde släpas på igen. Sedan får en permanent lösning göras, troligtvis i nästa vecka, när leverans kan ske av en trumma av rätt kvalité och dimension.

– Jag fick se uppe från gården att vattnet började stiga runt bäcken på åkern ned mot vägen och trodde det var bävrarna som var i farten, säger Mikael Gustafsson.

Det var det inte. När han kom ned till vägen såg han att dikeskanten gett med sig och att asfalten hängde mer eller mindre fritt över trumman. – Ändå har jag sett bilar, bland annat en med hästsläp som lyft på avspärrningen och kört över, säger han.

Mer läsning

Annons