Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdcentralen samlas centralt

Nu lämnar vårdcentralen lasarettet. Mottagningen Sköndal flyttar till Bägaren och familjecentralen.– Detta är jättepositivt, säger verksamhetschef Sven Blomkvist.

Annons

Lindesbergs vårdcentral är tvådelad. En del av verksamheten, Sköndal, ligger i dag vid Lindesbergs lasarett och den andra delen, Bägaren, ligger centralt i Lindesberg på Bytesgatan.

Landstingsstyrelsen har bestämt att det ska byggas en helt ny vårdcentral i Lindesberg där alla vårdcentralens verksamheter ska samlas. Men i väntan på detta pågår arbetet redan nu med att flytta verksamheten i Sköndal till Bägaren samt till familjecentralen på Kristinavägen.

– Vi kommer att flytta om ordentligt, detta har vi strävat efter länge, säger Blomkvist.

Han berättar att dagens tvådelade vårdcentral gör det svårt att arbeta i team och att de därför vill samla verksamheten.

I dag finns kuratorer,

dietist, barnavårdscentral (bvc) och mödravårdscentral (mvc) i Sköndal och distriktsläkare, distriktssköterska samt sjukgymnast i Bägaren. Under hösten kommer en tillfällig paviljong att placeras i anslutning till Bägaren dit bland annat vårdcentralens kuratorer ska flytta. Dessutom utökas familjecentralen genom att grannlokalen vägg i vägg byggs om till mvc och bvc.

– Bygget pågår nu och flytten sker under oktober månad, säger Blomkvist.

Mer läsning

Annons