Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför blev arenan 1,5 miljoner dyrare?

Slutnotan för Lindesberg arena dröjer. Det finns oklarheter fortfarande angående vissa poster. Därför har kommunala bolaget Tredingen utveckling AB och huvudentreprenören NCC i samförstånd tillsatt en extern revision.

Annons

– Vi är överens med NCC om underlaget, säger Roger Sixtensson, verkställande direktör för Tuab. Men det finns några rapporter från NCC där vi inte fått tillräckligt bra förklaring varför några entreprenörer vill ha mer betalt än vad som var överenskommet från början.

Det är det internationella revisionsföretaget KPMG, med 60 kontor i Sverige, som fått uppdrag att revidera kostnaderna för Lindesberg arena.

Ventilation och el

– Vi har fått rekommendationer att anlita KPMG, som bland annat reviderat ett par stora projekt i Stockholm. Vi har också fått goda referenser om företaget.

Oklarheterna rör ventilations- och elarbeten. Där finns fördyringar på 1,5 miljoner kronor. En miljon kronor beror på att antalet arbetstimmar blev fler än beräknat. Resten, en halv miljon kronor, utgörs av fördyrade materialkostnader.

– Revisionen är till för att sudda ut alla eventuella oegentligheter, säger Roger Sixtensson. Vi har rapporter från mars, juni och september 2010 som vi vill att revisionen ska kontrollera. Det är där posterna som blivit dyrare finns.

Liten avvikelse

KPMG har lovat att ha en rapport klar till den 16 mars, då Tuabs styrelse har sammanträde. Roger Sixtensson påpekar att arenaprojektet ligger inom budget fortfarande.

– Men förhoppningen har varit att komma en bit under budgeterade 155 miljoner kronor, säger han. Nu kan vi hamna på en totalkostnad på 156,5 miljoner kronor. Men i så fall är det väldigt lite med tanke på projektets storlek.

Mer läsning

Annons