Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargen debatteras i kväll

Vargens vara eller icke vara är ett hett ämne. Mot bakgrund av det inbjuder Jägareförbundet i Örebro län till en öppen tema- och debattkväll i Lindesberg i kväll.

Annons
Landhövdningen, forskare och riksdagsledamöter deltar i kvällens debatt.

Temakvällen har rubriken Hela landet ska leva

– Vår förhoppning är att så många som möjligt ska komma för att ta del av vad olika föredragshållare kommer att berätta och för att diskutera rovdjurspolitiken, säger Rickard Axdorff, moderator för debatten.

Frebran inlederUnder kvällen kommer olika föredragshållare att ge sin syn på vargen och problemen kring den. Kvällen inleds med att landshövding Rose-Marie Frebran kommer att berätta om rovdjursutredningen och länsstyrelsens roll i rovdjurspolitiken.

Sedan kommer bland andra Olof Lidberg, forskare från Grimsö forskningsstation, att redogöra för rovdjursläget i landet med tonvikt på Örebro län. Och Gudrun Hedberg kommer att berätta om sina erfarenheter av att vara lantbrukare med får i ett område med rovdjur.

Debatt mellan riksdagsledamöter

Kvällen avslutas med en paneldebatt mellan en rad olika riksdagsledamöter från länet och där allmänheten är välkommen att ställa frågor till politikerna.

– Vi hoppas som sagt att det ska komma mycket folk nu när så många både politiker och experter är på plats, säger Rickard Axdorff. Vi hoppas att det ska bli en bra, spännande och givande kväll.

Temakvällen drar i gång klockan 18.30 i Lindeskolans aula.

Mer läsning

Annons