Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världspremiär för skådespel i Bergslagen

Kulturkooperativet Teatermaskinen i Riddarhyttan står inför en världspremiär på onsdag av The European Crisis Games som sedan ska rulla runt till tre huvudstäder i Europa. Föreställningen speglar den europeiska krisen sedd genom ekonomiska glasögon.

Annons
Ekonomispelare. Hugo Miguel Coelho- ExQuorum, Portugal, Linus Sundqvist – Teatermaskinen, Sverige, Marilou Malo, Clemence Chatagnon, Hayet Chouachi – La Transplanisphère, Frankrike, Jessica Walter Gabory – skådespelerska, Tyskland.Foto: Gunne Ramberg, Teatermaskinen

I Kulturreservatet arbetar just nu konstnärer från Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland och Sverige med en föreställning om finanskrisen.

Produktion har världspremiär hos Teatermaskinen i Riddarhyttan på onsdag kväll den 2 april och med en föreställning dagen därpå, för att sedan gå på turné till Berlin, Paris, Rom och Lissabon.

Föreställningen kommer sedan tillbaka till Kulturreservatet i månadsskiftet april maj.

Regissör för föreställningen är fransmannen Bruno Freyssinet och han beskriver föreställningen och det europeiska projektet såhär:

World Crisis Theatre utforskar den Europeiska krisen sedd genom ett rollspel. I en värld av riskkapitalister och ekonomiska storspelare som spelar med känsliga världsekonomier, så har European Crisis Game för avsikt att ifrågasätta den samtida ekonomiska situationens komedi.

I European Crisis Game möts en kör av röster från ekonomer, bankirer, politiker, och aktiemäklare.

Frågan är – vad händer när det går för långt?

Mer läsning

Annons