Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenledning brast i Linde

En serviceledning i centrala Lindesberg har sprungit läck vid rondellen. Rondellen fick under gårdagen stängas av och trafiken omdirigeras medan reparationsarbetet pågick.

Annons

Vattenläckan upptäcktes redan i helgen, och då stängdes vattnet av. Det visade sig vara en sidoledning från den stora stamledningen in mot snickerifabriken som läckte, berättar Ronny Thuresson som under dagen var med och lagade läckan.

Inga boende drabbades av vattenläckan. Bara matvarubutiken Lidl är med på ledningssträckan, förklarar Fredrik Edin, arbetsledare för VA-avdelningen på Bergslagens kommunalteknik, BKT.

– Och dem körde vi ut vatten till.

BKT släppte också på vattnet under måndagmorgonen eftersom butiken då bakar bröd och behöver vatten till ugnarna. Det är anledningen till att det strömmade vatten ur läckan även på måndagen från rondellen ned mot ån.

– På morgonen måste vi öka trycket lite grann, sen stryper vi ned till ett lägre tryck så att de klarar toaletter och sanitet. Så det var helt planerat, förklarar Fredrik Edin.

Under tiden arbetet med ledningen pågick i dag stängdes rondellen av för trafik i norrgående riktning. Trafiken leddes om till Banvägen, runt och ned till Prästbrokorsningen. Trafiken kunde släppas på under eftermiddagen.

Själva grävningen är ett grannlaga arbete, förklarar Fredrik Edin, och det kan finnas mycket andra ledningar i marken, som fjärrvärme, tryckavlopp, el. Dessbättre var det inte så här. Det läckande sidoröret togs bort och hålet i stamledningen proppades igen med ett så kallat svep.

Mer läsning

Annons