Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi hoppas att många Lindebor ställer upp"

Just nu pågår Radiohjälpens insamling ”Världens barn” i Sverige, och så även i Lindesbergs kommun. Medlemmar från Röda Korset, Rädda Barnen samt Svenska kyrkan jobbar hårt för att nå målet på 200 000 insamlade kronor.

Annons
Samlar till världens barn. För planeringen i Lindesberg står bland annat Ingrid Schöldström, Hans Andersson, Inger Lindström och Gunilla Egeryd.

– Vi tror på målet. Förra året samlades i snitt in 5,80 per invånare i kommunen, så i år har vi vänt på siffrorna och satsar på 8,50 per person.

Hans Andersson är

engagerad i Rädda Barnens lokalförening i Lindesberg. Han har bråda dagar nu fram till finalhelgen den 4 oktober. I samordningsgruppen ingår även Ingrid Schöldström, Inger Lindström och Gunilla Egeryd från Röda Korset i Lindesberg. Från Svenska kyrkan bidrar Ingmarie Larsson med mycket arbete.

Vart går alla insamlade pengar?

– Till barn där ute i världen som lever med svält och krig. Man tittar på tv och blir alldeles förtvivlad.

På vilka olika sätt samlas pengar in?

– Dels genom bössinsamling ute bland folk, men också genom den konsert som anordnas i Lindesbergs församlingshem den 21 september. Dessutom kommer vi att finnas med på Lindemarken den 19 september, och anordna brödlotterii Rockhammar dagen därpå.

Alla upplever de en

stor vilja hos Lindeborna, men det finns undantag.

– Nytt för i år är att vi mött en del rasistiska kommentarer. Tyvärr.

Mer läsning

Annons