Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa totalförstördes

Ett tvåfamiljshus i Fellingsbro började brinna under tidiga söndagsmorgonen. Även en av brandbilarna fattade eld. Under söndagskvällen var bradkåren fortfarande på plats för bevakning.

Annons

Brandkåren tar nu in en grävmaskin för att riva huset så att eftersläckningen kan gå snabbare.

Larmet inkom till SOS vid 05.20 och det var en fullt utvecklad brand. I släckningsarbetet arbetade brandkår från både Fellingsbro, Frövi och Örebro.

Delar av villan genomsökt

Brandkårens rökdykare sökte under morgonen igenom delar av villans källare och markplan men fick avbryta arbetet eftersom det bedömdes vara för riskabelt. Brandkårens personal fick i stället inrikta sig på utvändigt släckningsarbete.

Två saknades

Huset var en större villa med två lägenheter. I huset bor tidvis barn, men tre vuxna på heltid. Brandkåren fick först inte kontakt med två personer som bodde i villan, men de kunde lokaliseras senare.

- Så ingen person har kommit till skada, säger Stefan Sundblad, inre befäl på Närkes brandkår.

Brandbil fattade eld

Inte heller fanns det någon risk att elden skulle sprida sig till fler byggnader. Däremot började en av brandbilarna att brinna när släckningsarbetet pågått cirka en halvtimme. Elden kunde släckas med brandsläckare, men bilen sattes ur funktion.

Att en brandbil fattar eld hör inte till vanligheterna, konstaterar Stefan Sundblad.

- Brandorsaken var inte själva branden, utan något annat, kanske ett elfel i bilen, säger han.

Mer läsning

Annons