Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villaägare vill ha en säkrare Molinders väg

Det körs för fort på Molinders väg. Det har färska trafikmätningar visat. – Vi vill ha säkrare överfarter innan det händer något allvarligt, säger Hans Lindkvist, som bor i området.

Annons
Trafikkämpar. Arne Andersson, Gert Forsberg från föreningen Villaägarna, Hans Lindkvist och Ove Lemoine ser det som tur att inga allvarliga olyckor skett vid övergångsställena och utfarterna från deras bostadsområde på Molindes väg i Lindesberg. Foto: Michael Landberg

Efter avfarten till Stadsskogsskolan en bit österut gäller 30 kilometer i timmen. Därefter finns fyra övergångsställen. Molinders väg går i en båge med många tvärgator och den fria siktsträckan är kort. Bilarna dyker ofta upp fort.

I vintras skev villaägarnas samverkansgrupp ett medborgarförslag. Önskemålet var sänkt hastighet från 50 till 30 kilometer i timmen. För ett par veckor sedan träffade gruppen kommunens trafikingenjör Mats Lidestig.

– Generellt sänkt hastighet till 30 kan det inte bli fråga om. Däremot säger jag inte emot upplevelserna hos de som bor i området. Något måste göras i hela Sköndalsområdet. Molinders väg måste med i detta paket, säger Lidestig.

Det finns inga pengar tillgängliga. I så fall måste kommunstyrelsen ordna extra anslag.

– Vi ska komplettera vårt förslag. BMB var snabba med trafikmätningen. Nu finns underlag för beslut, säger Arne Andersson. Avsmalningar vid överfarterna tror de är en bra fartbegränsande komponent.

Runt skiftbytestider, hämtnings- och lämningstider på skolor och förskolor finns ett antal toppnoteringar i trafikmätningen: Bilar har kört fortare än 90 kilometer i timmen.

Mer läsning

Annons