Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilt och sång på frukostmöte

Grimsö forskningsstation nämns ofta och är välkänd i nationella sammanhang. För många Lindesbergsbor är institutionen mindre bekant.

Annons
Fått fotfäste. – Jag har redan hunnit bli lite stolt över att bo i Lindesberg, säger Per Fritzell. Tillsammans med Linn Sander redogjorde han för projektet Uppdrag Lindesberg på veckans företagarfrukost.

Femtio personer jobbar på Grimsö forskningstation. Fyrtio av dem bor i Lindesbergs kommun med sina anhöriga.

Ett av huvudnumren vid november månads företagarfrukost var Henrik Andréns presentation av vad Grimsö forskningsstation är och vad de gör.

Grimsö har funnits i den nordöstra kommundelen i 40 år. Grimsös arbetsuppdrag kan sammanfattas med viltekologi, forskning på naturvårdsbiotoper och landskapsbiotoper. Därtill kommer viltskador.

– Vildsvin kommer kanske att vara det vanligaste viltet om 50 år, och kanske det som ställer till de största problemen, säger Henrik Andrén.

Lindesång

Per Fritzell och Linn Sander berättade hur långt de kommit med projektet Uppdrag Lindesberg. Det ska vara en plattform för att utveckla Lindesberg. Mycket fokus ligger på att utvidga redan befintliga evenemang. Dessförinnan inledde Per Fritzell med en sång, inte hörd tidigare, ”Jag bor i Lindesberg”.

En dansbandsfest efter SHRA:s Vårmönstring tänker Per Fritzell återuppliva i samarbete med motorklubben. Nästa år med Arvingarna och i Lindesbergs arena.

– Antikrundan och en deltävling i Melodifestivalen, skulle vi också vilja få hit, säger Fritzell.

NA-kritik

– Men hur ska vi nå ut med allt positivt som händer i Lindesberg till länet. NA:s bevakning är bedrövlig. Om något kommer in i Örebroupplagan är det negativa händelser. De positiva syns aldrig där, anser Amelie Boson. Bostadsmässan i arenan, större än den i Örebro, var ett av hennes exempel.

Det spörsmålet fick ingen lösning eller bemötande på företagarfrukosten på Stadshotellet i torsdags morse.

Universitetsfilial. Henrik Andréns presentation av Grimsö forskningsstation gav uppslag till att kalla Lindesberg för en universitetsstad eftersom Grimsö är en filial till Sveriges lantbruksuniversitet.

Mer läsning

Annons