Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volleylandskamp i arenan ikväll när Sverige möter Norge

Precis som förra året EM-kvalladdar volleybollandslaget i Lindesberg och Örebro.Tre landskamper mot Norge ska spelas. Den första sker i kväll i Lindesberg arena.

Annons
Erik Sundberg och Dardan Lushtaku från landslaget i vollyboll.

Spelarna har varit i Lindesberg sedan i lördags.

– Vi samlades här förra året inför EM-kvalet. Det var lugnt och fridfullt så vi tyckte att det var lämpligt att göra likadant i år. Spelarna har två pass om dagen så det är viktigt att det finns tid för vila mellan matcherna, säger Claes-Göran Eriksson, team manager.

Den här gången ska tre landskamper mot Norge spelas på lika många dagar – den första i Johan Isacssons hemmaborg Lindesberg arena.

– Det känns bara bra. Vi kommer med ett laddat gäng och det är alltid kul att visa upp laget och vad man kan, säger Lindetränaren till lika Sveriges förbundskapten.

16 spelare ska bantas ner till tolv innan EM-kvalmötet med Estland den 24 och 31 maj. Ett dubbelmöte där segraren skickas till slutspelet i Bulgarien i oktober.

Isacsson ser Norge som en bra värdemätare inför kvalet.

– Vi mötte dem i ett VM-kval för ett par år sedan. Då vann vi men det blir tuffa matcher.

Hur stort skulle det vara om ni tog er till EM?

– Jättestort. Vi har ju inte varit där på 22 år så det vore jättestort för killarna i laget och för mig som förbundskapten.

Mer läsning

Annons