Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Winny imponerade på hemmaplan

En månad har gått sedan Winny He, Stråssa Gymnastikförenings stortalang i rytmisk sportgymnastik, blev svensk mästarinna i mångkamp för ungdom. På lördagen visade hon upp sina färdigheter när klubben för tredje gången anordnade Lindesbergspokalen.

Annons
Övertygade. Arrangörsklubbens Winny He gjorde en övertygande insats i tunnband.  BILD: MICHAEL LANDBERG

Winny inledde med sitt program i tunnband. Publiken applåderade livligt efter hennes nummer. Men själv var tioåringen inte helt nöjd.

– Först höll jag nästan på att tappa bandet, säger hon. Men det gick väl ganska bra ändå.

Winny började med sporten efter att hon som liten följt med en kompis på ett träningspass. Och på den vägen är det. Hon tänker hålla på ytterligare några år.

– Kanske håller jag på till dess jag blir senior.

Mycket träning

Tioåringen ägnar mycket av sin fritid till träning. Är det tävling till helgen blir det träning varje dag. Tävlingsfria helger blir det fyra träningspass om vardera tre timmar.

– Än så länge är det väldigt kul.

För tioåriga Ella Liodden, från Stråssa Gymnastikförening, var det första tävlingen i går. Hon var lite nervös inför sitt program i tunnband.

– Jag tycker det gick ganska bra, säger Ella, som började med sporten för ett år sedan. Jag tycker det är kul att ha något att göra på fritiden.

Årets upplaga av Lindesbergspokalen samlade 45 deltagare i de individuella grenarna och fyra lag i trupp. Tio av deltagarna kom från Lettland och Estland.

– Det är första gången vi har utländska tävlande, säger Anna Birging i Stråssagymnasterna. Medlemmar i vår förening har varit där då och då under mer än tio år. Nu ville vi bjuda igen.

De baltiska gästerna, förutom aktiva också tränare, domare och någon förälder, kom i fredags och stannar kvar till måndag. Under de här dagarna har de bott utspridda. Stråssagymnasterna hoppas att utbytet kan fortsätta.

– Klarar vi boende och annat skulle det vara kul om de kan delta i Lindesbergspokalen även i framtiden, säger Anna Birging.

Talang. Merima Metic är ytterligare en talang som Stråssagymnasterna fått fram.  BILD: MICHAEL LANDBERG
Godkänt. Ella Liodden debuterade i tävlingssammanhang och tävlade i tunnband. Hon klarade sig bra. BILD: MICHAEL LANDBERG
Uppladdning. Elizaveta Kozlova från Litauen laddade minuten innan hon skulle in på mattan och göra sitt program.BILD: MICHAEL LANDBERG

Mer läsning

Annons