Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: De är bjudna på bröllopsmottagning

Den 19 juni gifter sig kronprinsessan Victoria med sin Daniel Westling. Dagen före bröllopet är flera av länets politiker inbjudna till Stadshuset för att få möjlighet att fira brudparet.

Annons

Bröllopet äger rum i Storkyrkan i Gamla stan i Stockholm. I samma kyrka och på samma datum som bröllopsklockorna slog för kronprinsessans föräldrar Drottning Silvia och Kung Karl Gustaf, fast 34 år tidigare.

Reinfeldts är värdpar

Men den 18 juni håller regeringen en mottagning till brudparets ära för landets kommuner och landsting.

Värdparet är stadsminister Fredrik Reinfeldt och Filippa Reinfeldt.

– Vi tycker att det här är en angelägenhet för hela Sverige, så vi har bjudit in alla kommunfullmäktige- och kommunstyrelseordföranden från hela landet, samt alla landstingsfullmäktige- och styrelseordföranden, säger Sebastian Carlsson, som är Fredrik Reinfeldts pressekreterare.

Chans att ge gåvor

Totalt rör det sig om cirka 650 inbjudningar. De skickades ut efter påskhelgen, så alla har inte svarat ännu.

Mottagningen är mellan klockan 14.30–16 på dagen och då får alla chansen att räcka över gåvor till Kronprinsessan och Daniel som förstås närvarar. På plats finns också kungaparet och regeringen.

Mottagningen är på stadshuset i Stockholm och om vädret tillåter så blir det utomhus.

Askersund

De här tackar nej, åker eller har inte bestämt sig från din kommun: Bjudna men har inte bestämt sig: Peter Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande och Inger Trodell (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Degerfors

Bjuden men har inte bestämt sig: Kommunstyrelsens ordförande Annika Engelbrektsson (S).

Tackar nog nej:  Kommunfullmäktiges ordföranden Jeanette Rasko (S).

Hallsberg

Tackar nej: Thomas Doxryd (S), kommunstyrelsens ordförande och Hans Karlsson (S), fullmäktiges ordförande. Båda har tackat nej av personlig skäl.

Hällefors

Åker inte: Avgående ks-ordföranden Peter Carlsson (S).

Ej bestämt sig:  Ritha Sörling (S), ny från och med i dag på posten som kommunstyrelsens ordförande. Oklart om hon kommer att åka i stället.,

Tackar nej: Susanne Grundström, (S), kommunfullmäktiges ordförande. Har tackat nej. Åker om han får: Göran Strömqvist, (M), vice ordförande i KF kommer att åka i stället, om han blir godkänd.

Karlskoga

Tackar ja: Niina Laitila, kommunalråd (s) är bjuden till mottagningen och har tackat ja.

Bjuden men har inte bestämt sig: Anders Ohlsson kommunfullmäktiges ordförande (S).

Kumla

Bjudna men har inte bestämt sig: Lennart Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande och Sölve Persson (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Laxå Bjuden men har inte bestämt sig: Anna Eriksson, (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hans Widlund, (S), avgick som kf-ordförandei januari, ingen ny finns. Oklart om någon kommer att representera Laxå i den rollen.

Lekeberg

Bjudna men har inte bestämt sig:  Henrik Hult, (C), kommunstyrelsens ordförande och Gerhard Olsson, (C), kommunfullmäktiges ordförande.

Lindesberg

Bjudna men har inte bestämt sig: Anders Larsson, (C), kommunstyrelsens ordförande. Patrik Öhrström, (FP), kommunfullmäktiges ordförande.

Ljusnarsberg

Planerar att åka: Ewa-Leena Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ej bjuden: Kommunfullmäktiges ordförande har inte fått någon inbjudan

Nora Bjudna men har inte bestämt sig: Svenerik Nykvist, (S), kommunstyrelsens ordförande, Per Andréasson (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Örebro läns landsting

Bjudna men har inte bestämt sig: Landstingsstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg Fransson (S) och landstingsfullmäktiges ordförande Raul Björk.

Mer läsning

Annons