Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livs varslar om strejk

Nu varslar Livs om strejk vid sju arbetsplatser för cirka 2000 medlemmar från den 7 april.

Annons

Atria/Lithells i Sköllersta och Spendrups Bryggeri i Grängesberg är två företag som berörs om strejken blir av den 7 april.

Livsmedelsarbetareförbundet har redan tidigare varslat om stridsåtgärder: Övertidsblockad, nyanställningsblockad och blockad mot utökad bemanning från och med skärtorsdagen den 1 april. Det varslet berör 20 000 medlemmar, som alltså inte kan jobba övertid i påsk.

Arbetsgivarparten Livsmedelsföretagen, förkortat Li, ska då ha uppmanat sina medlemsföretag att eventuella oorganiserade plus tjänstemän kunde utföra de strejkandes sysslor eller jobba övertid.

- Detta är en mycket grov provokation och påminner om arbetsgivarfasoner från 1800-talet, säger Hans-Olof Nilsson, Livs ordförande, i ett pressmeddelande.

Strejkvarslet träder i kraft på onsdagen den 7 april klockan 12.

De andra företagen som berörs är Milko i Sundsvall, Kraft Foods/Marabou i Upplands Väsby, Gunnar Dafgård AB i Källby, Pågen AB i Malmö och Göteborg.

Livs tycker att förhandlingarna inte har kommit någonstans än så länge.

- Knäckfrågan hur vi kan stoppa rundningen av Las har de till och med vägrat att diskutera med oss, säger Livsmedelsfackets Gerald Lindberg till Lag avtal.

Förra gången Livs varslade var 1995, då blev det sedan full strejk i bageribranschen.

Mer läsning

Annons