Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1,1 miljoner till skolprojekt

Nu är det klart att det blir en fortsättning på Bergskrafts skolprojekt. Leader Bergslagen har beviljat nästan 1,1 miljoner kronor till projektet. En summa som räcker till tre års forskande för elever i både Kopparberg och Skinnskatteberg.

Annons
Peshro Nuvi- Hassan och Alina Pöchhacker är två elever som tidigare har deltagit i skolprojektet. Nu får även deras skolkamrater den möjligheten.arkivbild

Det var glädjande nyheter som nyligen nådde Lotta Sartz, doktor i miljövetenskap, som tillsammans med lärare på Kyrkbackskskolan, drivit skolprojektet i Kopparberg.

Efter nästan ett läsårs uppehåll är det klart att skolprojektet i Kopparberg får fortsätta. Dessutom utökas projektet till att även gälla elever i Skinnskatteberg.

– Det känns jätteroligt. Hade vi inte fått några pengar hade vi tvingats lägga ner projektet, säger hon.

Tidigare har Bergskraft Bergslagen finansierat projektet. Från och med nu är det istället Leader Bergslagen som bekostar det. Sammanlagt handlar det om cirka 1 073 000 kronor under en treårsperiod. 

För sjundeklassarna i Kopparberg handlar det om en fortsättning på det tidigare projektet. Starten sker lagom till höstterminen 2011. Syftet är att eleverna ska få vara med och ”labba” och göra undersökningar och därigenom få ett ökat intresse för naturvetenskap, teknik och miljö.

– Det är ett bra lärande. Eleverna får vara med och skapa något som gör nytta, vilket gör det mer intressant, säger Sartz.

Under det tidigare projektet har flera provtagning och analyser utförts av forskare från Örebro universitet. Även det ska fortsätta under de kommande åren.

Hur projektet i Skinnskatteberg ska utformas är ännu inte klart.

Mer läsning

Annons