Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 000 till idéjakt

Ljusnarsbergs kommun och föreningen Utveckling Ljusnarsberg startar nu Idé-tinget, som syftar till att locka fram och stödja idéer för att utveckla bygden. Den 8 maj går startskottet med ett offentligt möte i Kyrkbacksskolan.

Annons

– Vi hoppas att alla invånare med idéer dyker upp och presenterar sina tankegångar, säger Tommy Larserö, kommunchef i Ljusnarsberg.

Får pengar i två steg

Kommunen har 50 000 kronor till marknadsföring. Dessa pengar kommer att användas i jakten på idéer som kan utveckla kommunen.

– Tanken är att upp till tio bidrag får 5 000 kronor vardera för att förverkliga respektive idé, säger Tommy Larserö. I nästa steg kommer några att få vardera 20 000 kronor för vidareutveckla idéerna.

Har medvind

Kommunchefen gläder sig åt att det lokala näringslivet har medvind och att företagsklimatet har förbättrats enligt Svenskt Näringslivs senaste rankninglista.

– Vi klättrade 66 placeringar, vilket vi är jättenöjda med, säger kommunchefen. Det är första gången kommunen förbättrat rankningen så här kraftigt.

Tommy Larserö tror att det är många faktorer som medverkat till klättringen. Kommunen har dock ännu inte hunnit analysera alla kriterier.

– Det är viktigt hur vi uppträder i olika sammanhang och att vi försöker göra det bästa hela tiden. Bergslagens kommunalteknik och Bergslagens miljö- och byggförvaltning är viktiga när det gäller att möta företagare. Från kommunens sida försöker vi att inte bedriva verksamhet som konkurrerar med näringslivets verksamhet. Vi gör också vad vi kan för att mindre företag ska kunna vara med i upphandlingar. De små har inte muskler och möjligheter att vara med i stora upphandlingar.

Mer läsning

Annons