Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

700 000 att dela ut efter stiftelse

Drygt 700 000 kronor återstår i tillgångar när stiftelsen Gillersklack ska avvecklas. Pengarna ska användas till någon form av investering för friskvård och ökad folkhälsa i Ljusnarsberg.

Annons

Stiftelsen Gillersklacks fritidsanläggning, som Ljusnarsbergs kommun äger, var uppe som en punkt på dagordningen på det senaste kommunfullmäktigemötet. 717 497 kronor är tillgångarna i stiftelsen. Nu förbereds för stiftelsens avveckling.

– Avvecklingen blir ett budgetuppdrag. Och styrelsen för stiftelsen ska ge ett förslag på vad pengarna ska användas till, berättar Ewa-Leena Johansson (S), kommunalråd i Ljusnarsberg.

Och pengarna ska, enligt Johansson, investeras i enlighet med de intentioner som fanns med stiftelsens verksamhet. Dess ändamål var att äga och förvalta en anläggning för turism- och konferensverksamhet samt som kan nyttjas av kommunens invånare. Med ökad folkhälsa och friskvård som mål. Någon verksamhet i stiftelsen finns inte längre och avvecklingen har varit planerad en tid nu.

– Det vi vill att pengarna ska användas till är att det ska vara en investering som finns kvar i kommunen, inte att pengarna ska användas som driftsbidrag.

Denna investering kommer dock inte, med stor sannolikhet, att göras förrän tidigast år 2016.

Mer läsning

Annons