Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

72 till start i Koppartrampen

Med en nyhet, en kortare banvariant, genomförs Koppartrampen. 72 cyklister finns på startlinjen, Antingen cyklar man sex mil eller tre mil.

Annons
Försnack. Speakern Christer Lindström gör intervjuer innan start med deltagarna. Göran Asplund redogör för sin taktik inför motionsloppet.

Med en kvart till start råder en laddad stämning på Malmtorget denna söndag. Alla fixar till de sista detaljerna inför cykelloppet.

Gun Andersson, 77 år, är en av deltagarna. Hon ska testa den nya kortare bansträckan.

– Jag cyklar en hel del annars också, men tyckte att tre mil kan räcka idag, säger hon.

Det är ett motionslopp. Men funktionärerna klockar tiden ändå för cyklisterna.

– Det gör vi så att alla som vill kan ta del av sitt individuella resultat efter loppet, berättar Lars-Åke Martinsson från arrangörerna Kopparbergs cykelklubb.

En som tänker cykla mot klockan idag är Sandra Nyman.

– Jag var med förra året också och vill slå den tid jag kom in på då, säger hon.

Kopparbergsfödde elitcyklisten Fredrik Johansson är med i hemmaloppet också.

– Det är faktiskt första gången jag deltar i Koppartrampen. Men vägarna här känner jag mycket väl till. De har jag träningscyklat på i åtskilliga timmar, säger Fredrik.

Så går starten och deltagarna ger sig iväg.

Det är andra omgången av Bergslagsklassikerna som nu är igång. I denna ingår Lospåret, Koppartrampen, Lindesimmet och Norasjön runt.

Får hjälp inför start. Gun Andersson, 77 år, ska ge sig i kast med tre mil på vägarna i Koppartrampen. Lars-Åke Martinsson hjälper henne att bli startklar.
På hemmabana igen. Bygdens son och elitcyklisten Fredrik Johansson finns med i startfältet. Han tävlar numera i cykellaget Uppsala Firefighters.
Där gick starten. Fyrhjulingarna är bara med framför klungan i centrum. Sedan släpps tävlingsfältet fritt. 62 cyklister ska köra sex mil och 10 ska cykla tre mil.

Mer läsning

Annons