Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adventsutställning slår upp portarna

Sylvia Persson var tidigt på plats för att lämna sina bidrag till årets adventsutställning i Blå soffan i Kopparberg. I år bidrar hon med sju oljemålningar.

Annons
Rapsfält. En av Sylvia Perssons sju tavlor föreställer ett rapsfält.

– Att måla i olja är min hobby, säger Sylvia. Jag tycker det är kul att delta i den här utställningen. Jag tror att jag åtminstone varit med i tio år.

Liss Nordström har deltagit i utställningen ännu längre. Hon har tappat räkningen, men konstaterar att hon varit med så länge hon minns.

– Adventsutställningen lockar massor av folk, säger Liss. Ungefär hälften av deltagarna känner jag igen.

25 till 30 deltagare

Den traditionella adventsutställningen är öppen för alla medlemmar i Ljusnarsbergs konstklubb. Varje år brukar mellan 25 och 30 medlemmar medverka.

– Förutom tavlor brukar vi få in fotografier, ullarbeten, keramikalster och glas, säger Ingela Bornström, ordförande i konstklubben.

I fredags hängdes utställningen. På söndag eftermiddag blir det vernissage i Blå soffan. Utställningen visas till den 17 december.

–Vi kommer att ha öppet på onsdagar, lördagar och söndagar.

Lokala motiv. Liss Nordström har målat lokala motiv i akryl. Motiven föreställer Laxbrogatan, Laxbacken, Rydbergsdal och Hörken.  BILD: INGVAR SVENSSON

Mer läsning

Annons