Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adventsutställningi nygammal lokal

Galleri Blå soffan är ”äntligen” tillbaka i sin gamla lokal. Och nu är det dags för den årliga adventsutställningen.

Annons
Ingela Bornström och Eva Wikman förbereder inför söndagens vernissage på Galleri Blå soffan. Båda är mycket nöjda med att vara tillbaka i lokalen under Ica.

I lite drygt ett och ett halvt års tid har Ljusnarsbergs konstklubb huserat i gamla Konsum-lokalen mitt i byn. Sedan en tid tillbaka är de dock tillbaka i lokalen under Ica.

– Det är Arne Larsson som lånar ut lokalen till oss, och vi är så glada över att vara här, konstaterar konstklubbens Ingela Bornström.

– Tillgängligheten är mycket bättre här. Det är mycket lättare för folk att slinka in här, fyller föreningens Eva Wikman i.

Den första utställningen i den nygamla lokalen gavs nyligen. Och nu är det dags för den traditionsenliga adventsutställningen, där medlemmarna ställer ut de egna verken.

I år deltar ett femtontal av klubbens drygt 100 medlemmar, och det är allsköns konst som visas upp. Allt från keramik och glas till oljor akvareller och airbrush-verk finns att se.

Under söndagens vernissage finns dessutom ett marknadsstånd fyllt med bland annat karameller, tomtar och snidade smörknivar på plats.

Vernissagen pågår mellan klockan 12-16. Därefter kan utställningens ses på onsdagar, lördagar och söndagar fram till den 18 december.

Konstklubbens Ingela Bornström försöker få ordning på tavlornas placering.
En riktig tomteparad.

Mer läsning

Annons