Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexandra tog guldmagistern

Här är simskolan som barnen gillar skarpt – trots att det bara var 14 grader i vattnet häromdagen. Och i går hade de avslutning.

Annons
Guldmagister. Alexandra Tsupukkokoa har tagit guldmagistern, det högsta som går att ta inom simmärkena.

STÄLLDALEN. Alexandra Tsupukkokoa har gått på simskolan i sju-åtta år och trivs väldigt bra. Och nu har hon tagit guldmagistermärket, det högsta som går att ta. Där ingår bland annat att simma 2000 meter bröstsim, 1000 meter ryggsim och 1000 klädsim och det klarar hon.

– Och så har jag lärt mig att dyka långt, 16 meter under vattnet, berättar hon.

Nell Lönnström i yngsta gruppen har tagit fyra märken och simmat 24 meter. Det är toppen att simskolan finns tycker henne pappa Mattias Bergman. Den här dagen är det simskoleavslutning med uppvisning och mycket annat kul. Som femkampen mellan utklädda barn och föräldrar.

Simskolan vid Sågdammen har hållit på i många år och det är Ställdalens AIK som driver den, helt utan bidrag från kommunen, berättar Rosmarie Lindström, klubbens ordförande. Det är simläraren Emma Kalajoki som leder den tilllsammans med Moa Andersson.

Hopp. Bröderna Alfred och Ambjörn Jansson kan ta riktiga dykhopp.
Godisplock. Simskoleavslutningen bjuder på både uppvisning, femkamp och annat roligt. Som att plocka godis från sjöbottnen och det fixar Nell Lönnström i massor.
Prinsessa. På femkampen mellan föräldrar och barn var de utklädda, här Tuva-Lisa Axelsson som prinsessa.

Mer läsning

Annons