Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allergi får aldrig bli ett hinder

Allergisk men energisk är utgångspunkten när Astma- och allergiföreningen Bergslagen ordnar vårfest i Kopparbergs församlingshem.

Annons
Simultanförmåga. Obesvärat får Linnéa Didic´ rockringen att snurra runt midjan samtidigt som hon spelar en trudilutt på fiolen.

De har klätt ut sig till blå smurfar och laddar upp innan de ska upp på scenen.

– Vi ska sjunga smurfsången. Jo, lite nervöst är det, säger Maximus Wecklauf och Joel Olofsson.

Sång, dans, teater och akrobatik står på programmet. De unga från föreningens Onsdagskul har planerat och övat en tid inför vårfestens föreställning. Värd är Rickard Didic´ och han vägleder publiken genom kvällen. En kväll som är fri från rök- och väldofter samt djurepitel för att alla ska må bra. Här ska ingen känna oro för att drabbas av sjukdom efter att ha varit med.

Maja Nygaard-Resare och Linnéa Didic´ tar strax plats på scenen och bjuder på färgsprakande dans. Liam Olofsson visar akrobatiska övningar och Imelda Alagic är tillsammans med flera tidigare nämnda med i ett humoristiskt teaterstycke.

Utgångspunkten i föreningens verksamhet är att även om sjukdomen utgör ett faktum i vardagen får den inte bli ett hinder. Energin hos barnen och ungdomarna måste få utlopp och det ger de prov på denna kväll.

– Pjäsen är tänkt att även förmedla ett budskap. Vi kommer gärna ut till skolor och spelar. Kostnadsfritt förstås. Samtidigt kan vi informera om astma och allergi, säger ledaren Anna-Lena Didic´.

Sånginsats. Visst var det pirrigt att kliva upp på scenen, men Maximus Wecklauf och Joel Olofsson sjöng smurfsången med bravur.
Humor. Med glimten i ögat bjöd de unga i Asmta- och allergiföreningen Bergslagen på teater. Rickard Didic´ och Ismelda Alagic låtsas att de ätit tårta som lett till illamående. BILD: BIRGITTA SKOGLUND

Mer läsning

Annons