Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allergisk Amy gav järnet i Bångbro

Alla tre körerna i Ljusnarsbergs kulturskola fick sjunga med Amy Diamond i Bångbro i går. Föreställningen var både en invigning av den nya kulturskolan och en avslutning av barnallergiåret.

Annons
DRAG på scen. Amy Diamond sprudlade av energi även under repetitionen med Ljusnarsbergs tre skolkörer. Det var inte helt lätt att bara titta framåt på körledaren när en sån kändis sjunger bakom ryggen.Foto: Kerstin Schönström

Bångbro. Efter några veckors övande fick körsångarna äntligen träffa Amy Diamond och träna låtarna tillsammans med henne. Hela måndagseftermiddagen förbereddes kvällen.

När det var dags fylldes lokalen mer än väl, och inträdet gick till Barnallergifonden.

Under konserten kungjordes att Amy Diamond utnämnts till ambassadör för astma och allergiförbundet.

– Jag har själv astma och pollenallergi. Jag fick diagnosen när jag var fem år, säger hon som nu ska varva sitt programledarjobb med ambassadörskapet.

Sedan tidigare finns musikskola i Ljusnarsberg, men i maj beslutades att bredda den till en kulturskola med drama/teater.

Avsikten är att kostnaden ska vara med i budgeten för nästa år, men man tjuvstartade i och med höstterminen i år. Pengarna togs ur kommunstyrelsens kassa.

En kulturpedagog tillsattes och den tjänsten fick Micke Bjurström.

– Än så länge jobbar jag med drama och teater i klasser på skoltid och håller på att ta fram en plan för hur vi ska arbeta vidare, säger han.

Under konserten invigdes den nya formen av kulturskolan med att alla gjorde vågen under jubel.

Nättidningen Kopparbergarn passade på att dela ut ett stipendium till Rickard Didic som är ordförande i Unga allergiker i Örebro län.

Stipendiat Rickard Didic.
Körsångare. Fem-sex veckor hade körerna övat på låtarna.

Mer läsning

Annons