Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allerstaparkeringen öppnas igen

Första etappen av restaureringen av Allerstaparkeringen är klar.- Nu har en hård jordyta skapats och asfaltsbeläggning sker nästa år, berättar kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S).

Annons
Nu kan det parkeras på Allerstatomten igen. Nästa år görs parkeringsytan klar.

I många år har det talats om att göra något åt Allerstatomten som finns mitt i Kopparbergs centrum. I våras bestämde kommunfullmäktige att Allerstatomten ska snyggas till och att platsen även i fortsättningen ska fungera som parkering för bilar. Projektet har beviljats 500 000 kronor i budget med möjlighet till mer pengar vid behov.

Nu har markberedning på parkeringsplatsen gjorts och P-platsen är öppen igen för parkering. Nästa år läggs asfalt och plantering av grönytor ska också ske nästa år.

Så här berättar kommunen om projekt Allersta på sin hemsida: På grund av hinder i mark efter den gamla byggnaden som stod på platsen i samband med underarbeten och ledningsdragning måste marken ”sätta sig” över vintern innan asfalteringen kan göras för att få ett bra resultat. Till våren ska muren på fastigheten renoveras och växtbäddar iordningställs enligt planerna. Därefter färdigställs parkeringsytan och parkeringsrutor målas upp. Buskar och träd kommer på plats till hösten 2015 för att inte skadas under arbetet.

Mer läsning

Annons