Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allerstatomten fixas i sommar

I sommar är planen att Allerstatomten i Kopparberg ska snyggas till. Projektet har beviljats 500 000 kronor i budget med möjlighet till mer pengar vid behov.

Annons

I många år har det talats om ett behov av att göra något åt den före detta fastighetstomten som finns mitt i Kopparbergs centrum.

I dag är det en grusplan där som används som parkeringsplats för bilar. Ett staket finns utåt vägen vid tomten.

Nu har kommunfullmäktige bestämt att Allerstatomten ska snyggas till och att platsen även i fortsättningen ska fungera som parkering för bilar.

– Det ska asfalteras och så ska staketet flyttas för att bättre utnyttja området för parkering. Och det ska planteras grönt på området, bland annat träd, berättar kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S).

Asfalteringen av ytan beräknas kosta 320 000 kronor. Iordningställande av dagvattenbrunnar beräknas kosta 150 000 kronor. Målning och skydd mot klotter beräknas kosta 30 000.

– Kommunfullmäktige beslutade dessutom nu att om projektet kommer att behöva ytterligare pengar så ska kommunstyrelsen ordna detta genom omdisponeringar i sin budget, berättar Ewa-Leena Johansson.

När asfalteringen är klar ska området vitmålas med parkeringsrutor. Ärendet har gått via allmänna utskottet, kommunstyrelsen och till kommunfullmäktige som tog beslut på torsdagen.

Tidigare fanns en ambition att konstklubben skulle snygga till Allersta-fasaden men de fick inte någon finansiering för detta. Nu var det en motion från Gunnar Fransson (M) som satte fart på frågan igen.

Mer läsning

Annons