Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambassadöridé blir verklighet

Ljusnarsbergs kommun kommer att utse 14 ambassadörer, som ska vara positiva representanter för kommunen. De kommer att namnges och utses när kommunfullmäktige sammanträder den 15 september.

Annons

– Förslaget om ambassadörer väcktes vid internatet i Bredsjö förra hösten, säger kommunchef Tommy Larserö. Sedan dess har vi intervjuat folk i bygden för att få fram namnförslag.

Intervjuerna resulterade i 55 namn, som alla undersökts närmare. När detta arbete var klart återstod 14 personer, både män och kvinnor i varierande åldrar, som varit eller är framgångsrika på olika sätt. En del bor i kommunen medan andra finns på andra orter.

Positiva till uppdragen

– Under våren har vi kontaktat och intervjuat de här personerna för att försäkra oss om att de vill vara ambassadörer för kommunen, säger kommunchefen. Alla är glada över uppmärksamheten och positiva till att hjälpa Ljusnarsberg.

Den 22 september anordnar kommunen en inspirationsdag i Kopparberg. Mellan tio och tolv av ambassadörerna har lovat att medverka.

Ska inspirera elever

– Då kommer vi att inviga de tavlor vi beställt på samtliga 14, säger Tommy Larserö.

Under dagen kommer en del av ambassadörerna att träffa eleverna i årskurs 8 och 9. Eleverna kommer att berätta om sina drömmar och framtidsplaner. Tanken är att ambassadörerna ska inspirera ungdomarna.

På eftermiddagen kommer ambassadörerna att träffa kommunens företagare för att diskutera visioner med mera.

Påverka attityden

Tommy Larserös förhoppning är att ambassadörerna på sikt ska kunna vara med och påverka invånarnas attityd till att bli mer positiva till Ljusnarsberg och sina egna möjligheter.

– Nu hoppas vi att medborgarna känner att det här initiativet är bra, säger kommunchefen.

Mer läsning

Annons