Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amy Diamond till Kopparberg

När Barnallergiåret nu ska avslutas ska det ske i samverkan mellan Ljusnarsbergs kulturskola och sångerskan Amy Diamond.

Annons
Kommer till Bångbro. Barnallergiåret avslutas och Ljusnarsbergs kulturskola invigs med Amy Diamond den 10 november i Bångbro Folkets hus.

Den 27 september 2013 invigdes officiellt Barnallergiåret på Tekniska museet i Stockholm. Sedan invigdes Barnallergiåret på ytterligare fyra platser i Sverige: Lidköping, Luleå, Malmö och i Kopparberg.

Nu ska Barnallergiåret avslutas och det ska ske i Kopparberg den 10 november.

– Amy Diamond ska då sjunga tillsammans med barn och ungdomar från kulturskolan, berättar Anna-Lena Didic, informatör på Astma- och allergiföreningen i Bergslagen.

Samtidigt blir kvällen en invigning av nya kulturskolan i Ljusnarsberg med musik med Amy Diamond, kulturskolans körer och orkester.

Barnallergiåret är utlyst av Astma- och allergiförbundet för att under ett års tid sätta fokus på barn och på barns allergier.

– I länet har vi under året jobbat med information om astma och allergier till skolor och föräldrar. Och vi har haft en skoltävling där elever skulle berätta hur skolan kan vara en miljö där även barn med astma och allergier inte ska behöva känna sig utanför.

Etta och trea i den tävlingen blev skolklasser från Kopparberg. Tvåa en klass från Löa skola. Vinnarna i tävlingen offenliggjordes i augusti i Stadsparken i Örebro. Och även då var Amy Diamond med.

Till shownen nu den 10 november klockan 18.30 gäller entrébiljett. Och att som publik och artist komma till föreställningen parfymfri, rökfri och med pälsdjursfria kläder. Kvällen är ett samarbete mellan Astma- och allergiföreningen i Bergslagen, Unga Allergiker Bergslagen och Ljusnarsbergs kulturskola.

Mer läsning

Annons