Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antal mål har minskats

I Ljusnarsbergs kommuns målskrivningar, budget för 2012 och flerårsbudget 2013-2014 fanns mer än 50 mål från början. Nu har en revidering gjorts. Efter den är antalet mål 23.

Annons

– Det var vår revisor som tyckte att vi hade för många mål, säger kommunsekreterare Anders Andersson. Därför har vi tagit bort ett stort antal mål. Det handlar om sådana som inte behöver anges i budgeten.

Ett nyckeltal som ska förändras är årskostnaden per barn i grundskolan. År 2010 var denna kostnad drygt 115 000 kronor per elev. Målet 2012 är att få ned kostnaden till drygt 96 000 kronor.

I dag har kommunen höga lokalkostnader per elev. Nu är dock politikerna inne på att göra en förändring på den här punkten.

– Vi ska ha ett mål där lokalkostnaderna räknas bort, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S).

När kommunstyrelsen diskuterade det reviderade förslaget opponerade sig Gunnar Fransson (M) och Hans Hedborg (C) mot att projektet VM i guldvaskning 2014 finns namngivet.

– Vi ska inte peka ut ett enskilt arrangemang, säger Hans Hedborg.

Efter en stunds diskussion enades kommunstyrelsen om att stryka VM i guldvaskning, som fanns med i en mening, i listan över mål under rubriken näringsliv. Meningen ändrades och nu kommer det att stå att kommunen ska samarbeta med närings- och föreningslivet samt övriga berörda aktörer vad gäller större arrangemang.

Kommunfullmäktige kommer att ta ställning till förslaget senare i vår.  

Mer läsning

Annons