Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Entreprenör spår en ljus framtid för orten

Med sin stora passion för stenar har Tom Hoel satt Kopparberg på kartan enligt juryn som utsett Hoel till Årets Entreprenör.

Annons
Årets entreprenör. Tom Hoel, Geoloco, prisas för att han lockat människor från hela Europa till Kopparberg.Arkivbild

I onsdags fick Tom Hoel ta emot applåder och priser när han korades till Årets Entreprenör i Ljusnarsberg. En utmärkelse som Företagarna Bergslagen, Ljusnarsbergs Industri- och Hantverksförening samt Ljusnarsbergs kommun ligger bakom.

– Det var trevligt att få en klapp på axeln för det jag gör, säger Tom Hoel.

Motiveringen till utmärkelsen löd: ”En sann entreprenör och företagare som med sitt stora engagemang lockar människor från hela Europa till Kopparberg.”

– Jag har väl stuckit ut näsan lite med en del synliga saker, såsom mitt museum till exempel, säger Tom och berättar lite hemlighetsfullt att han har flera saker på gång.

– Det har med Kopparberg som besöksmål att göra, avslöjar han.

Själv upplever Tom att det finns en stor optimism i kommunen och när han tog emot priset gav han ett löfte.

– När jag flyttade hit tänkte jag att om tio år ska Ljusnarsberg åter vara en väl fungerande liten röd stugby. Det är tre år kvar till dess så nu har vi en del att göra.

Tom tilldelades även en check på 5 000 kronor.

– De går till en resa, i morgon besöker jag Namibia i en affärsresa, säger Tom och avslutar samtalet med en uppmaning till NA:s läsare att besöka Kopparberg.

Mer läsning

Annons