Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Kulturglimtarbörjar att ta form

Årets Kulturglimtar börjar ta form. Ett trettiotal personer deltog i upptaktsmötet, och flera har redan anmält sitt intresse att delta i årets kulturrunda.

Annons

Förra året arrangerades den första konstrundan, Kulturglimtar, i Ljusnarsberg. Och visst blir det en konstrunda även i år också. Det står klart efter upptaktsmötet.

– Flera kulturutövare anmälde sitt deltagande under mötet och andra har hört av sig på annat sätt, säger Ingela Bornström, ordfröande i Ljusnarsbergs konstklubb, vilka arrangerar konstrundan.

Förra året deltog 77 utställare i rundan. Hur många det blir i år är ännu oklart. Anmälningstiden går ut den 1 mars.

I fjol fick arrangörerna 183 500 kronor av Leader Bergslagen till konstrundan. I år ligger budgeten på drygt häften av den summan. Medfinansiärer Ljusnarsbergs kommun, Sparbanksstiftelsen och Regionförbundet.

– Vi har lagt en budget som ska hålla. Förra året köpte vi in mycket material som vi även kan använda oss av i år och det mesta av arbetet inför rundan kan vi i klubben göra själva, säger Bornström.

Kulturglimtar arrangeras i år den 2-3 juli. Tanken är att alla intresserade ska kunna åka omkring och botanisera i kommunens kulturutbud.

– Nytt för i år är att utställarna också ska få åka omkring och titta på utbudet. Det saknade många av fjolårets utställare.

Mer läsning

Annons