Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangörsförening har ingen koppling till FH-konkursen

Föreningen Ställdalsparkens arrangörer har ingen koppling till att Ställdalens Folkets hus-förening försatts i konkurs.

Annons
Sorglig utveckling. Föreningen Ställdalsparkens arrangörer lever vidare, men har i och med Folkets hus-föreningens konkurs förlorat sin givna plats att arrangera danskvällar. Sue Fagrell, Ceclia Eneroth och Malin Lagerlöf samt barnen Emilia Holtz, Oliver Holtz och Benjamin Lagerlöf.BILD: BIRGITTA SKOGLUND

Missuppfattningarna har sedan konkursbeslutet varit många.

– Folk tror att även vår verksamhet dras med, men så är det inte. Vi är en helt fristående förening med egen styrelse och stadgar, säger Malin Lagerlöf.

Hon, Sue Fagrell, Cecilia Eneroth, Molle Lagerlöf och Johanna Holgersson som ingår i styrelsen för Ställdalsparkens arrangörer har mötts av många frågor.

Föreningen startade för fem år sedan med inriktningen att arrangera fester sommartid i Ställdalens Folkets hus-park. I stadgarna har man fastställt att 50 procent av eventuell vinst ska gå till upprustning av parken. Hittills har man gjort en hel del arbetsinsatser och inköp.

– Nu måste den delen av stadgarna skrivas om, säger Malin Lagerlöf och tillägger att någon annan ekonomisk koppling till Folkets hus-föreningen finns inte.

Kan inte ta över

Arrangörsföreningen har fått förfrågan från konkursförvaltaren om att ta över Ställdalens Folkets hus.

– Vi har ingen möjlighet. Men om någon annan tar över och driver verksamheten vidare som tidigare kan vi däremot tänka oss ett samarbete, säger Sue Fagrell.

Närmaste framtiden är oviss för arrangörsföreningen. Man har beslutat att föreningen ska läggas vilande tills man ser vad konkursförvaltaren hittar för lösning.

”Verkligen sorgligt”

– Det här är verkligen sorgligt. Folkets hus och parken betyder mycket för byn och människorna runt omkring, säger Malin Lagerlöf.

Ekonomiskt betyder konkursen inget för arrangörsföreningen. Det som hänt är att arrangörsföreningen förlorat sin givna plats för danskvällarna.

Mer läsning

Annons