Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Astrid Dahl (V) om framtiden

Ett år har gått och ett nytt är i antågande. Hur tycker Ljusnarsbergs politiker att det gångna året varit och hur ser de på 2010, som dessutom är ett valår? NA Bergslagsposten har frågat. Först ut att svara är vänsterpartiets Astrid Dahl.

Annons
Astrid Dahl, Vänsterpartiet Ljusnarsberg.

– 2009 har varit en kamp om pengar, det är vi nog alla överens om.

– Det positiva är att skolan blev så lyckad och att elevernas studieresultat har blivit bättre. Vi är också mycket nöjda med utfallet av den ombyggnad av sjukhemmet som är planerad. Visserligen har det dragit ut på tiden, men det har nog varit en fördel. Nu blir alt riktigt bra.

Hur tror du att valåret 2010 kommer att bli?

– Jag önskar attdet skulle finnas fler fritidslokaler för våra ungdomar. Men jag vet också att det är svårt att få igång någonting – att det krävs stort engagemang.

– Utvecklingen av barnomsorgen kommer vi att följa noga. Vi hoppas att den pågående utredningen kring barnomsorgen ska ge ekonomiskt utrymme för att det finns tillräckligt med personal inom omsorgen. För oss är det viktigt att barnen kan känna sig trygga på förskolan och att föräldrarna kan känna trygghet i att lämna sina barn på förskolan. Det kommer vi att fortsätta kämpa för.

Och valet i höst. Hur blir det?

– Vi måste få ut vår politik på ett bättre sätt. Vi är nog inte så bra på information alla gånger. Och självklart hoppas vi få behålla de tre mandat vi har i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons