Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för knarkfabrik dröjer

Åtalet mot de fyra män som misstänks för att ha odlat cannabis i en villa i Ställberg dröjer.  Det säger åklagaren Anders Persson.

Annons
Den lilla bilden är från rättegångens besök i villan 2009. Odlingen på den stora bilden har ingen koppling till Ställberg.

– Jag kommer begära förlängning i ytterligare två veckor. Troligen kan åtal inte väckas förrän i slutet av sommaren.

Det var under våren som en villa i Ställberg i norra Örebro hamnade under polisens radar. Efter inre spaning gjorde polisen ett tillslag mot fastigheten och kunde gripa fyra män, misstänkta för grovt narkotikabrott efter delaktighet i en cannabisodling.

Men det är inte första gången som villan har intresserat polisen. 2008 avslöjades nämligen en av de största cannabisodlingarna i Sverige i nämnda villa. Fyra män dömdes då för långa fängelsestraff och cannabis värt flera miljoner kronor beslagtogs.

Flera av de nu misstänkta männen är dömda sedan tidigare och en av dem har tidigare varit uppsatt på Rikskriminalpolisens lista över de 100 mest efterspanade personerna i Sverige.

Utredningen är komplicerad och polisens tekniska undersökning av olika material pågår fortfarande.

– Vi utför fortfarande tekniska undersökningar som inte är färdiga. En del ytterligare personer som vi inte fått tag på än behöver också höras, säger Anders Persson.

Utgångspunkten för att en person ska kunna åtalas för grovt narkotikabrott är att mängden narkotika ska uppgå till fem kilo.

– Odlingen är tillräckligt stor för att rubriceras som grovt narkotikabrott, säger Anders Persson.

Två av de misstänkta männen sitter häktade då det är troligt att de skulle kunna försvåra utredningen vid ett frisläppande. De andra två misstänkta har tidigare släppts på fri fot.

Mer läsning

Annons